Smart opfindelse sikrer varme sæder hos restauranter og caféer

Smart opfindelse sikrer varme sæder hos restauranter og caféer

Som Tv Avisen og Børsen har haft fokus på, er restaurations- og cafebranchen landet over under pres for at slukke for varme- og gaslamperne ved udeservering, da de presser strømforsyningen og ikke bidrager til den grønne omstilling.

– Udeservering er dog en vigtig del af branchens forretning, og mange gæster ønsker at sidde ude, siger Mikal Holt Jensen, miljøchef i HORESTA og sekretariatsleder for Green Key, som tilføjer:

– Men der kan gøres en del for at nedbringe energiforbruget i forbindelse med udeopvarmning. Der kan kigges uderummets opbygning, at udeopvarmning bliver mere behovsstyret og der kan kigges på mere effektive opvarmningstyper.

De mangler kort sagt løsninger, som kan adressere behovet for at nedbringe energiforbruget. Én af dem er StaySeat’s varmehynden – en enkel, bæredygtig og effektiv løsning udviklet af iværksættere fra DTU:

– Vi har netop gennemført en række succesfulde test, og er nu klar til at hjælpe restaurationer og cafeer til at sænke både omkostningerne ved udeservering samt CO2-udledningen (…). Målet er at hjælpe hele branchen til at opretholde udeservering og samtidig spare markant på energien, gassen og ikke mindst på pengene – mens de samtidig kan fortsætte deres grønne omstilling, siger CEO Jon Sødergreen.

Læs hele artiklen her.

Tilbage til blog